Neveninstroomproject de Globe Vlaardingen

Afscheid

De school

Ik vind deze school heel leuk. Toen ik hier kwam ben ik heel verlegen. Ik weet niet wat ik moest doen. Nu ik lang op school zit wil ik niet meer weg van deze school. Ik vind deze school superleuk. Het moet ik kan er niets aan doen. Ik zal de juffrouw missen. Ik zou deze school nooit vergeten. Weet je waarom deze school is net als mijn leven, want als ik niet op deze school zit dan weet ik ook niet hoe ik Nederlands moet schrijven en lezen en praten.

Fiw uit Thailand

De Globeschool

Eerste dag op school vond ik nog heel bang en verlegen maar op de tweede dag vond ik het niet meer eng. Ik heb vrienden en een juffrouw die heel erg aardig en lief. Soms gaan we ook iets leuks doen met de hele klas. We gingen naar de bakkerij over brood leren en insekten en ook nog veel anderen dingen. Soms moet ik ook nog veel werken spelling en spelling op de computer en lezen en taal. Pffff wat ben ik toch moe. Maar een praatje met de juf kun me weer vrolijk maken. Maar op een dag moet ik toch weg van deze school. Ik vond dat heel erg jammer. Maar op deze school is de beste school die ik nooit zal vergeten. Dag, dag juffrouw ik vond het heel leuk met u. Bedankt juffrouw.

Fon uit Thailand

De Globeschool

Ik vind deze school heel leuk en alle juffs heel lief. Ik vind het ook heel vedrietig om weg van deze school te gaan. En alle leerlingen zal ik missen en lieve juf Irene. Het is de beste school die ik ooit geweest was. En ik zal nooit deze school vergeten en alle lieve kinderen en juffen en me beste vriendinnen Fiw en Fon.

Katrina uit Letland

De school

Ik heet Kelsey. Ik ben 12 jaar. Ik was in Kenia geboren. Toe ik 11 jaar was kom ik hier in Nederland. Ik woon met mijn moeder en kleine broertje in Vlaardingen oost. Mijn school heet de Globe. Mijn docenten zijn juf Irene en juf Eliëtte. Ze hebben mij veel dingen geleerd. Ik heb zo veel activiteiten gedaan, die ik nooit in Kenia heb gedaan. In de Globe zitten veel leerlingen van verschillende nationaliteiten. Ik heb zwemles gekregen op de Globe. Ik vind zwemmen moeilijk maar wel leuk. Ik heb veel mensen ontmoet op de Globe. Ze zijn heel leuk en aanrdig de mensen op de Globe. Ik heb de Nederlandse taal ook geleerd. In de Globe heb ik 6 maanden geleerd en nu ga ik naar de VOS. De laatste week van de Globe was leuk, want we hebben een museum gemaakt voor de ouders om te kijken. Op dinsdag hebben wij een feest gedaan. De leerlingen komen met eten uit hun eigen land. Het was ook leuk omdat ik mijn toets wel erg goed heb gedaan. Vandaag is mijn laatste dag in deze school. Ik ben beetje verdrietig want ik ga weg. Ik ga iedereen missen. Dank u wel docenten want jullie hebben mij veel dingen geleerd. DAG!!! EN TOT ZIENS!!!!

Kelsey uit Kenia

De school

Hallo iedereen! Ik heet Kevine en ik kom uit Kameroen. Mijn land is leuk en mooi maar niet zoals Nederland. Ik vind mijn leven in Nederland en op de Globe heel leuk en anders dan Kameroen. Op de Globe heb ik veel geleerd van Nederland en van de taal. In die school had ik ook veel vrienden en twee van die gaan mee naar de andere school. Ik ben een meisje van twaalf jaar oud. Ik ben blij want het is vakantie maar ik zal mijn aardige juffen missen. Juf Irene was de beste juf die ik ooit gehad in mijn leven. Bedankt. Ik wil ook juf Eliëtte, juf Bircan, juf Liset en juf Heleen bedanken voor alles wat jullie hebben gedaan voor ons. Ik wil nog juf Samantha, juf Raphaella, juf Patricia en juf Shenna een dag zeggen en succes. Dat was leuk om jullie te kennen. Dag.

Kevine uit Kameroen