Over De Globe

“We dromen van een wereld waar verschillende talen & culturen geen drempel vormen. Maar juist een uitdaging zijn om elkaar te zien, te begrijpen en te waarderen. Zo geven we samen kleur aan de wereld en kan ieder kind een kansrijke toekomst tegemoet zien.”

De Globe is een school voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die korter dan 2 jaar in Nederland zijn. Door oog te hebben voor de cultuur en achtergrond van uw kind voelt het zich bij ons gezien en begrepen. Vanuit veiligheid creëren we ruimte voor plezier, groei en ontwikkeling. Met onze kennis en passie zorgen we voor een goede basis van taal- en sociale vaardigheden.

Wat leert mijn kind

Wij bieden 1 a 2 jaar onderwijs voor uw kind. We zorgen ervoor dat uw kind zich veilig voelt in de nieuwe omgeving. Op De Globe hebben we als doel uw kind zo snel mogelijk de Nederlandse taal te leren, zodat de instroom in het reguliere basisonderwijs zo soepel mogelijk zal verloopt. Ook werken wij aan het zelfvertrouwen en een zelfstandige werkhouding van uw kind. Wij vinden het belangrijk dat uw kind nieuwsgierig is naar anderen en weet dat kinderen ook van en met elkaar kunnen leren.

Een veilige omgeving in kleine groepen

De Globe heeft meerdere groepen voor kinderen tussen de 4 en de 12 jaar. De groepen zijn klein, ongeveer 15 leerlingen. Iedere dag staat er een leerkracht en een onderwijsassistent voor de klas. Ieder kind werkt op zijn/haar eigen niveau of krijgt een onderwijsprogramma op maat.

Naschoolse activiteiten

Een aantal keer per jaar zijn er voor alle kinderen op De Globe na schooltijd gratis leuke activiteiten waaraan ze deel zouden kunnen nemen. Het zijn activiteiten met veel sport, spel, knutselen, circus en dans.

Doorstroom of na de Globe

Na De Globe gaat uw zoon/dochter, indien mogelijk, naar een basisschool bij u in de wijk. Als ouders kunt u een voorkeur aangeven voor een nieuwe school. De Globe neemt vervolgens contact op met die school om te kijken of er plaats is voor uw kind. Als er een plekje op een nieuwe school is gevonden, zal er voor u en uw kind een afspraak gemaakt worden voor een rondleiding en de inschrijving. Daarna zal er een volledige overdracht plaatsvinden tussen de leerkracht van De Globe en de leerkracht van de nieuwe school.

Ons doel

Vaardige, nieuwsgierige en trotse kinderen.

Abel:     “Ik kan Nederlands spreken, lezen en schrijven en heb ontdekt wat de wereld te bieden heeft.”

Segen:  “Ik ben nieuwsgierig naar anderen en kijk wat ik van hen kan leren.”

Dawid:  “Ik heb vertrouwen in mezelf en durf zelfstandig keuzes te maken.”