Kinderdagverblijf

Werkwijze Kinderdagverblijf

Uw kind wordt vanaf ongeveer 10 weken tot 4 jaar door onze pedagogisch medewerkers met veel zorg en inzet verzorgd en begeleidt in hun ontwikkeling. De pedagogisch medewerkers werken volgens een vaste dagindeling, die is opgebouwd rondom de tijden voor het drinken, eten en slapen. Binnen de dagindeling wordt gevarieerd met de verschillende materialen en thematische activiteiten, die worden aangeboden aan uw kind.

Uw baby krijgt naar behoefte de fles en een schone luier en wordt tijdig op bed gelegd om te slapen. Bovendien wordt door de pedagogisch medewerker met uw baby gespeeld op het kleed en wordt hij/zij ook regelmatig op schoot genomen. De baby’s hebben hun eigen plek waar ze veilig en rustig op een kleed op de grond kunnen liggen. Zo kunnen ze spelen, zich ontwikkelen en de wereld verkennen.

Als uw kind ouder wordt, ontdekt het de wereld om zich heen. Voor de dreumesen hebben we ruimte gecreëerd waar ze vrij kunnen bewegen en ontdekken. Ook deze kinderen gaan nog naar behoefte slapen. De kinderen, die wakker blijven, wordt een activiteit aangeboden. Als uw kind eraan toe is, besteden we aandacht aan de zindelijkheidstraining. De kinderen spelen gedurende de dag in kleine groepjes in de huishoek, bouwhoek of autohoek. Zo leert uw kind samen te spelen, omgaan met anderen en delen. De hoeken worden iedere keer aangepast aan het thema. In de groepen staan twee hoge tafels waaraan de kinderen samen eten en activiteiten doen. Bovendien staat er ook een lage tafel met stoeltjes. De kinderen kunnen zelf ontwikkelingsmateriaal pakken uit de kasten tijdens het vrije spel. Uw kind gaat, als het weer het toelaat, dagelijks naar buiten om te spelen op het speelplein.

Rode en Gele Ballonnen

Wij vangen kinderen op in de leeftijd van 0-4 jaar. Deze ruimte is ingericht met meubilair gericht op de doelgroep. Er staan boxen, wippertjes, kinderstoelen en er zijn diverse speelhoeken voor de dreumesen en peutertjes.
Er is divers spelmateriaal aanwezig zoals auto’s, puzzels, boeken, blokken, een keukentje, spelletjes en nog veel meer. Er is voor de allerkleinste spelmateriaal aanwezig zoals rammelaars, een baby gym, boekjes, puzzeltjes, auto’s, duplo en nog veel meer. Ook is er een rustige baby hoek gecreëerd, zodat de baby’s heerlijk op de grond de wereld kunnen ontdekken. Wanneer er behoefte is, kan de ruimte gesplitst worden in 2 delen.

Wij gaan dagelijks met de peuters in de kring en zingen liedjes, lezen boekjes voor, doen een kringspelletje en voeren kringgesprekken.

Wanneer mogelijk nemen we ook de allerkleinsten mee naar buiten. Wij beschikken over diverse kinderwagens, buggy’s en een bolderwagen. Op het plein bieden wij buitenspeelmateriaal aan zoals fietsjes, stepjes, een zandtafel en klossen. Wij maken regelmatig een wandeling of bezoeken een speeltuintje in de buurt. Tijdens het buitenspelen kan het zijn dat kinderen op ontdekkingstocht gaan en hun kleding vuil maken. Niets is zo lekker als ontdekken en kliederen!
Ook maken wij gebruik van de speelhal om daar beweeg activiteiten aan te bieden zoals een parcours lopen, beweeg spelletjes en dansen.

Wij beschikken over een slaapkamer en peuter stretchers. Wanneer uw kind het prettig vindt om ingebakerd te slapen, dan beschikken wij ook over inbakerdoeken.

In verband met de brandveiligheid is het niet mogelijk uw kinderwagen of buggy bij ons achter te laten. Wel is het mogelijk uw maxi cosi in de voorraadkast te plaatsen wanneer dit nodig is.